5 daagse Oranjeroute - Ramada Hotel ( Peter Langhout )

Artikel 1 van 1
€ 279,00

Vanaf € 279,-

Maak in 2012 een schitterende reis naar Duitsland met als thema de Oranjeroute. Tijdens deze reis komt u herhaaldelijk in aanraking met de overgebleven Nederlandse invloeden in Duitsland. Zo bezoeken we Dillenburg, de geboorteplaats van Willem van Oranje en nemen we u mee naar Nassau, het stadje waaraan onze koninklijke familie haar naam dankt. Naast deze interessante excursies bezoeken we ook gezellige Duitse steden als Keulen en Koblenz. Gaat u ook met ons mee?

Programma

Maandag - Siegen
Onze servicelijnen brengen u naar ons verzamelpunt waar u een kopje koffie met gebak krijgt. Vervolgens rijden we door naar onze verblijfplaats Siegen. Samen met een gids bewonderen we de historische binnenstad. Siegen speelt een belangrijke rol in de historie van het Huis van Oranje. Twee takken van de Nassaus zetelden hier lange tijd.


Dinsdag - Dillenburg en Braunfels
Vandaag maken we een tour langs diverse plaatsen van de Oranjeroute. We starten met een bezoek aan het gezellige stadje Dillenburg. In slot Dillenburg werd in 1533 graaf Wilhelm von Nassau oftewel Willem van Oranje geboren. Dillenburg is zodoende de bakermat van het Nederlandse koningshuis. We bezoeken hier het Oranje-Nassaumuseum en de Wilhelmstoren. Daarna rijden we naar Braunsfels, een oud stadje met een schitterend kasteel. Braunsfels is tevens de geboorteplaats van Amalia van Solms, de vrouw van stadhouder Frederik-Hendrik.


Woensdag - Slot Oranienstein en Koblenz
Na het ontbijt nemen we u mee naar Diez, waar we het museum in het prachtige Slot Oranienstein bezoeken. Vervolgens rijden we naar Nassau, een mooi stadje in het Lahndal waar onze koninklijke familie haar naam aan dankt. Zeer bezienswaardig zijn de overblijfselen van de Nassauburcht die boven de stad uittorent. ’s Middags brengen we u naar Koblenz, waar de Rijn en de Moezel samenkomen bij de Deutsche Eck. U heeft de middag vrij om zelf de stad te verkennen


Donderdag - Wetzlar en Marburg
Vandaag maken we een mooie bustour langs o.a. het stadje Wetzlar. De historische binnenstad met prachtige vakwerkhuizen en de Dom vormt het middelpunt van de stad. Langs de rivier de Lahn rijden we verder naar Marburg. Deze oude universiteitsstad heeft een gezellige stadskern.


Vrijdag - Keulen
Helaas alweer de laatste dag van deze interessante reis. Maar eerst brengen we nog een bezoek aan domstad Keulen, aan de oevers van de Rijn. U heeft nog enkele uren de tijd om de prachtige binnenstad met o.a. de indrukwekkende Dom te bezoeken. Daarna rijden we door naar ons verzamelpunt, waar we nog een afscheidsdiner nuttigen voordat we u weer terug brengen naar uw opstapplaats

meerinfo.jpg

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2011 - 2022 Busreizenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel