11 dagen Praag, Boedapest en Wenen ( Effeweg )

Vorige Artikel 8 van 10 Volgende
€ 499,00

Vanaf € 499,-

Een indrukwekkende reis door Centraal Europa met een bezoek aan de steden Praag, Boedapest en Wenen. Allereerst bezoeken we Praag, de gouden stad, gelegen aan de Moldau. Praag is één groot openluchtmuseum met schitterende paleizen, kloosters, kerken en monumenten. Vervolgens bezoeken we Boedapest, de stad wordt in tweeën gedeeld door de rivier de Donau. Bekijk hier onder andere de indrukwekkende parlementsgebouwen, de Matthiaskerk en het Vissersbastion. We sluiten de reis af in Wenen, de romantische oude keizerstad tevens gelegen aan de Donau. De schitterende parken, paleizen en exclusieve winkelstraten, het Prater met het reuzenrad en gezellige binnenstad bieden voor een ieder wat wils. Ook brengen we tijdens deze reis een bezoek aan Bratislava, maken we verschillende uitstapjes in de omgeving van de steden en kunt u genieten van een schitterende boottocht over de Donau.

Parels van Centraal Europa!


Programma
DAG 1 Heenreis
Vanaf het verzamelpunt rijden we naar Praag. Onderweg worden er voldoende stops gemaakt. Vlak voor de Tsjechische grens maken we een tussenstop voor een diner, waarna we in de loop van de avond bij ons hotel in Praag zullen arriveren, waar we de komende 3 nachten zullen verblijven.

DAG 2 Praag benedenstad
Na een goed ontbijt, wordt u vandaag naar Praag gebracht. Het hotel ligt op slechts 10 minuten rijden van het centrum van Praag. U kunt onder leiding van een gids een stadswandeling maken door de benedenstad van Praag. In de middag kunt u een rondvaart maken over de Moldau of Praag op eigen gelegenheid verkennen. ’s Avonds krijgt u de gelegenheid een lichttour door Praag te maken.

DAG 3 Praag bovenstad
Deze ochtend kunt u deelnemen aan een stadswandeling door de bovenstad van Praag. Bezoek het paleizencomplex De Burcht met het Koninklijk Paleis, het „Gouden Straatje“ en bezichtig de St. Vituskathedraal. Wederom is de middag vrij te besteden. Wandel door één van de grote parken, bezoek de Joodse wijk of ga shoppen in de leukste winkeltjes voor spotprijzen.

De stadswandelingen "Praag" dienen bij boeking te worden doorgegeven.

DAG 4 Hongarije
Na een vroeg ontbijt nemen we afscheid van de Gouden Stad en rijden via Slowakije naar Hongarije. Onderweg zullen we een bezoek brengen aan Esztergom, de oude voormalige hoofdstad van Hongarije. Deze stad staat bekend om zijn reusachtige basiliek en Koninklijk Paleis. Via een mooie route door de Donauknie rijden we verder naar ons hotel in Boedapest. Hier zullen we de komende 3 nachten verblijven.

DAG 5 Boedapest
Vandaag gaan we Boedapest verkennen. Bij aankomst maken we onder leiding van een Nederlands sprekende gids een uitgebreide stadsrondrit langs de bekendste bezienswaardigheden. Zo bekijken we het Vissersbastion, de Matthiaskerk, het Heldenplein en de Kettingbrug. Tussendoor worden er voldoende stops gemaakt, zodat u volop de gelegenheid krijgt om foto’s en video-opnamen te maken. Na de stadsrondrit heeft u nog voldoende tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. U kunt ook een boottocht over de Donau maken, waarbij u het grote parlementsgebouw van Boedapest zult passeren.

DAG 6 Vrije dag of dagtocht Balatonmeer
U kunt deze dag naar eigen inzicht besteden in Boedapest, of u kunt deelnemen aan de dagtocht naar het Balatonmeer. Met maar liefst 79 km lengte is dit het grootste binnenmeer van Europa. We starten in de grootste badplaats Siofok. U kunt hier per boot naar het tegenover gelegen schiereiland Tihany. Vanaf het hoogste punt op het eiland, bij de barokke abdijkerk, heeft u een prachtig uitzicht over het meer. In het oude centrum met de kleine straatjes vindt u vele souvenirswinkels. We vervolgen de route naar Balatonfüred, het kuuroord met de koolzuurhoudende bronnen. Veszprém is gebouwd op 5 heuvels. De burcht en het historische, autovrije centrum zijn zeker een bezoek waard. Via Herend rijden we terug naar het hotel. In Herend kunt u een bezoek brengen aan de porseleinfabriek. De fabriek levert nog aan veel buitenlandse vorsten. In het museum zijn vele kostbare en fraai bewerkte voorwerpen van porselein te bewonderen.

De dagtocht "Balatonmeer" dient bij boeking te worden doorgegeven.

DAG 7 Bratislava
Vandaag verlaten we Boedapest en rijden we door naar Oostenrijk. Onderweg zullen we een tussenstop maken in Bratislava, de hoofdstad van Slowakije. Bratislava ligt aan weerszijden van de Donau. Bratislava staat bekend om de Sint Martinus Kathedraal waar vroeger de koningen werden gekroond. Bekijk ook het kasteel van Bratislava, de Académia Istropolitana, de 15e eeuwse universiteit en het Slowaaks nationaal theater. Aan het begin van de avond komen we aan bij ons hotel in de omgeving van Wenen. In dit hotel zult u de komende 3 nachten verblijven.

DAG 8 Wenen en Slot Schönbrunn
Vandaag maken we onder leiding van een Nederlands sprekende gids voor het eerst kennis met de magie van Wenen. De stadsrondrit begint bij het slot Belvedere dat beschouwd wordt als het mooiste paleis van de barok. Het ligt in een fantastisch park. Vervolgens rijden we over de Ringstrasse, een prachtige boulevard met vele historische gebouwen en gaan verder via de Opera naar de bekende winkelstraten. U ziet het bontgekleurde Hundertwasserhaus. Met zijn asymmetrische ronde vormen, terrassen, gras op het dak en gouden koepels is dit het opvallendste gebouw van Wenen. Ook de Donau en het Prater staan op het programma. ‘s Middags bezoeken we onder leiding van een gids het schitterende Slot Schönbrunn met het slotpark. Het meer dan 1400 vertrekken tellende slot was eens de residentie van de beroemde keizer Frans Jozef en keizerin Maria Theresia.

DAG 9 Vrije dag Wenen of natuurtocht Wienerwald
Na het ontbijt wordt u door de chauffeur naar Wenen gebracht, waar u de dag naar eigen inzicht kunt indelen. U kunt van hieruit ook deelnemen aan een natuurtocht door het mooie Wienerwald. Vroeger was het Wienerwald het jachtgebied van de adel, nu is het een recreatiegebied voor de inwoners van Wenen. Allereerst maken we een stop in Heiligenkreuz, bekend vanwege zijn cisterciënzerklooster, het oudste klooster van Oostenrijk. We rijden via Mayerling naar Hinterbrull. In het jachtslot in Mayerling vermoordde Rudolph, de zoon van Frans Jozef en Sissi, zijn geliefde waarna hij zichzelf van het leven beroofde. In Hinterbrull kunt u de Seegrotte bezoeken, waar u het grootste onderaardse meer van Europa ziet. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is de grot in beslag genomen en is het gevechtsvliegtuig de Heinkel ontwikkeld. U kunt deelnemen aan een rondvaart per motorboot over het onderaardse meer.

De natuurtocht "Wienerwald" dient bij boeking te worden doorgegeven.

DAG 10 Boottocht Donau en Melk
Deze busreis wordt gekenmerkt door de Donau. Vandaag zal deze rivier dan ook centraal staan. Na het ontbijt rijden we per touringcar naar Krems. Met de boot varen we langs het mooiste deel van de Donau naar Melk. Vanaf het water kunt u genieten van de prachtige natuur en pittoreske dorpen. Aangekomen in Melk rijden we naar het benedictijnenstift, één van de mooiste barokabdijen van Oostenrijk. Vele eeuwen was het stift een belangrijk religieus en cultureel centrum. Mozart heeft het stift tweemaal bezocht gedurende zijn leven. Via Linz en Passau rijden we naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland. Na aankomst staat een diner voor u klaar.

DAG 11 Terugreis
Na het ontbijt vervolgen we onze terugreis naar Nederland. Net over de grens in Nederland krijgt u de gelegenheid om iets te eten, alvorens u met onze servicelijnen huiswaarts wordt gebracht.

meerinfo.jpg

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
 • De Jong Intra vakanties
 • Peter Langhout
 • GOGO
 • Sunweb
 • Effeweg
 • Pelikaan Reizen
 • beachmasters
 • kras.nl
 • Solmar Tours
 • Van Ham Reizen
 • Oad Reizen
 • Gofun
 • Stip Reizen
© 2011 - 2019 Busreizenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel