13 dagen Roemenie en Hongarije ( Peter Langhout )

Vorige Artikel 4 van 5 Volgende
€ 699,00

Vanaf € 699,-

Roemenië en Hongarije, twee prachtige landen gelegen in het zuidoosten van Europa. Wij bieden u een bijzondere rondreis waarbij we u in Roemenië meenemen naar met fresco’s beschilderde kloosters en middeleeuwse stadjes. Bovendien kunt u genieten van een bijzonder landschap. Geniet van prachtige stadjes als Sibiu en Sighisoara. In Hongarije bezoeken we de mooie hoofdstad Boedapest, de barokke wijnstad Eger, Kecksemet en het historische Györ.

Programma

Maandag
U wordt opgehaald door de servicelijnen waarmee u naar het wisselpunt wordt gebracht. Na een kopje koffie met gebak gaan we op weg. We rijden naar ons overnachtingshotel in Duitsland.


Dinsdag
Na het ontbijt reizen we verder naar Boedapest in Hongarije. We dineren en overnachten in een hotel aan de rand van de stad.


Woensdag - Boedapest
Vandaag gaan we op pad in het prachtige Boedapest, de Parel van de Donau, de Lichtstad van het Oosten en bovendien de hoofdstad van Hongarije. U maakt kennis met de gotische Mathiaskerk en de Magdolnatoren. Geniet van het uitzicht over de Donau met de beroemde bruggen, zoals de Kettingbrug met de leeuwen. ´s Morgens leidt een Nederlandstalige gids u door de stad. ‘s Middags bent u vrij om zelf de gezellige binnenstad te ontdekken. Ook kunt u een boottocht maken over de Donau (excl.).


Donderdag - Kecksemet
Na het ontbijt verlaten we ons hotel en rijden we richting Roemenië. Onderweg brengen we een bezoek aan Kecksemet waar we worden rondgeleid door een gids. U ziet onder andere het beroemde Raadhuis van de stad, de voormalige synagoge, het Cifra paleis en de voormalige Franciscaner kerk. We vervolgen de route naar de Roemeense grens, waar we onze reisleider ontmoeten. We overnachten in Deva.


Vrijdag - Sibiu
Van Deva rijden we naar Sibiu, een middeleeuwse stad in centraal-Roemenië. In 2007 was deze Saksische stad nog de culturele hoofdstad van Europa. We bezoeken het historische centrum met de middeleeuwse vestingwerken, prachtige gevels en de Leugenbrug. Onze reisleider laat u de mooiste plekjes van de stad zien. Door de mooie Roemeense landschappen vervolgen we onze weg naar het kuurstadje Bazna waar we de komende drie nachten verblijven.


Zaterdag - Biertan en Sighisoara
We starten de dag met een bezoek aan Biertan, waar we de weerkerk bezichtigen. Vervolgens bezoeken we Sighisoara met de enige middeleeuwse vesting van Europa die nog steeds bewoond wordt. Sighisoara is één van de zeven Saksische vestingsteden behorend tot de Werelderfgoedlijst. Al rondwandelend binnen de stadsmuren van dit middeleeuwse stadje vergeet u de tijd… Beroemd is ook het geboortehuis van de vader van Dracula.


Zondag - Brasov, Bazna en Boian
In de middeleeuwen hebben de Saksen in de regio rondom Brasov vele weerkerken gebouwd. Naast een godsdienstige functie hadden deze kerken ook een verdedigende functie in tijden van oorlog of plundering. De Saksische weerkerken van Siebenburgen staan collectief op de Werelderfgoedlijst van Unesco. We bezichtigen vandaag de weerkerk van Bazna en maken vervolgens een tochtje per paard en wagen naar de weerkerk in Boian. ’s Avonds genieten we van een feestelijk diner en een Roemeense folkloreavond.


Maandag - Targu Mures, Bistrita en Moldau kloosters
Vandaag rijden we noordwaarts. We brengen korte bezoekjes aan Targu Mures en Bistrita voor we aankomen in het Bucovina-gebied. We maken hier kennis met de bijzondere kloosters in deze regio. Ze zijn prachtig beschilderd met fresco’s en zeer bezienswaardig. We bezichtigen twee kloosters (entree excl.), namelijk het Sucevita-klooster en het Moldovita-klooster.


Dinsdag - Marumures, Sapinta en Satu Mare
In de ochtend rijden we naar het Maramures-gebied. Tijdens een indrukwekkende rit zien we een aantal houten kerken, die typerend zijn voor dit gebied. Na de lunch (excl.) brengen we een bezoek aan de bijzondere begraafplaats van Sapinta. Het wordt ook wel de vrolijke begraafplaats genoemd met kleurrijk versierde kruizen en mooie teksten. Vervolgens rijden we naar ons hotel in Satu Mare, een stad met een compact stadscentrum vol met historische gebouwen en een groot aantal musea.


Woensdag - Eger
We nemen afscheid van het prachtige Roemenië, een land dat u niet snel zult vergeten. Maar ook Hongarije heeft u veel te bieden. ’s Middags bezoeken we Eger, de mooiste barokstad van Hongarije. We bezoeken een wijnproeverij (entree excl.). In een knusse wijnkelder kunt u onder het genot van typisch Hongaarse hapjes de volle smaak van de stevige Hongaarse wijnen ontdekken. Na het wijnproeven krijgen we onder leiding van onze gids een rondtour door de binnenstad.


Donderdag - Gyor
We reizen vandaag westwaarts richting Györ. Na Boedapest is dit de stad met het meest historische centrum van Hongarije. In de binnenstad vindt u vele prachtige gebouwen en gezellige winkeltjes.


Vrijdag
Vandaag rijden we naar Duitsland, naar ons overnachtingshotel. Onderweg stoppen we regelmatig om de benen te strekken.


Zaterdag
Na het ontbijt beginnen we aan de laatste etappe van onze terugreis. Op ons wisselpunt trakteren wij u op een ‘welkom-thuis’-diner. Onze servicelijnen brengen u weer terug naar uw opstappunt.

meerinfo.jpg

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2011 - 2021 Busreizenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel