6-daagse busreis Dresden, Leipzig en Weimar ( de Jong Intra )

Vorige Artikel 2 van 2
€ 329,00

Vanaf € 329

Deze reis heeft een cultureel tintje, omdat de drie mooiste steden van het voormalige Oost-Duitsland vanuit uw vakantiebestemming worden bezocht. Een bezoek aan zowel Dresden, Leipzig als Weimar staat garant voor cultuur en romantiek. Dresden, ofwel Florence aan de Elbe, is na het bombardement tijdens de Tweede Wereldoorlog fraaier dan ooit uit de puinhopen verrezen. Leipzig is als muziekstad nauw verbonden met Bach. Weimar tenslotte heeft een door de UNESCO tot Werelderfgoed verklaard historisch centrum. Uw vakantiebestemming Glauchau is gekozen vanwege zijn strategische ligging aan de rand van het Erzgebergte en bekend om het gotische dubbelslot Hinterglauchau.

 

Maandag: Glauchau

Na een kopje koffie op de wisselplaats beginnen we onze reis richting Glauchau. Via de Duitse snelwegen rijden we door het Ruhrgebied naar Kassel en vervolgens langs Erfurt richting Glauchau waar we aan het einde van de middag zullen aankomen.

Dinsdag: Dresden met stadsgids

Vandaag bezoeken we het wereldberoemde Elbflorenz oftewel Dresden gelegen aan de rivier de Elbe. ’s Morgens maken we onder leiding van een lokale gids een stadstour door het centrum zodat u rustig kunt genieten van alle pracht en praal, zoals de pronkvesting Zwinger, de beroemde Semper opera en de grootste kerk van Sachsen, de Hofkathedrale St. Trinitatis. ’s Middags kunt u zelf nog genieten van het Elbelandschap van het Brühlische Terasse, ook wel het balkon van Europa genoemd.

Woensdag: Leipzig

Na het ontbijt rijden we naar Leipzig. De voetgangersvriendelijke binnenstad is heerlijk om te slenteren, wandelen en winkelen. De stad is redelijk compact, met de Nicolaistraat waar verborgen passages zijn, maar ook mooie gebouwen in de Jugendstilstijl. Na het winkelen, of wandelen is het heerlijk uitrusten en naborrelen in de diverse cafés, restaurants en uitgaansgelegenheden. Ondanks dat gedurende de Tweede Wereldoorlog heel veel historie verloren is gegaan door de bombardementen die ook op Leipzig werden uitgevoerd, is er nog heel veel te zien.

meerinfo.jpg

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2011 - 2020 Busreizenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel