7 daagse Berlijn en Brandenburg ( Pelikaan )

Vorige Artikel 2 van 4 Volgende
€ 369,00

Prijs vanaf : € 369,00

Hoewel Oost- en West-Duitsland in 1990 werden verenigd, heeft Berlijn nog steeds twee gezichten. Mooie historische gebouwen als de Reichstag en de Berliner Dom worden afgewisseld met supermoderne gebouwen. Tijdens de reis maakt u kennis met deze boeiende stad, maar ook met de hoogtepunten in de mooie omgeving.

Dag 1: Vertrek
In de ochtend vertrekken we vanaf verschillende opstapplaats naar Duitsland. Met de nodige stops rijden we naar ons hotel nabij Berlijn.

Dag 2: Stadstour
Een dag vol indrukken! We maken kennis met de stad Berlijn. Onder leiding van een gids maken we een stadstour door het oostelijk deel van de stad. We zien o.a. de stadspoort Brandenburger Tor, het opera-gebouw, het museumeiland en het grootst overgebleven stuk muur: de East Side Gallery. Na de tour kunt u de stad op eigen gelegenheid verder verkennen. Maak een wandeling door de voormalige hoofdstraat van Oost-Berlijn, Unter den Linden of bezoek het indrukwekkende Joodse museum.

Dag 3: Prachtige stad
Vandaag staat het westelijk stadsdeel op het programma. Onze gids vertelt ons meer over o.a. Slot Charlottenburg, Kurfurstendamm, de Gedächtniskirche en Checkpoint Charlie. Hierna heeft u opnieuw een vrije middag in de stad.

Dag 4: Spreewald
Na twee dagen in de stad Berlijn maken we vandaag een dagtocht door de natuur. Het natuurgebied Spreewald, ook wel het ‘Venetië van Brandenburg` genoemd, is in 1991 uitgeroepen tot UNESCO-biosfeerreservaat.

Dag 5: Vrije dag of excursie Potsdam
Vrije dag in Berlijn of u kunt meegaan naar de mooiste buitenplaats van Berlijn: Potsdam (facultatief, € 39,- p.p.). Deze stad werd de favoriete verblijfplaats van de Pruisische heersers, waardoor zij hier meerdere monumentale gebouwen lieten bouwen. Eén van de bekendste is het 18e-eeuwse Koninklijke zomerpaleis Schloss Sanssouci, maar ook in het naastgelegen park zijn een aantal prachtige paleizen te bezichtigen. Ook bijzonder in Potsdam is de Holländisches Viertel oftewel Hollandse Wijk, die daadwerkelijk door Nederlandse werklieden is aangelegd.

Dag 6: Uitzicht over de stad
Vandaag een rustige dag. Na het ontbijt kunt u een boottocht maken over de rivier de Spree. Een schitterende ervaring waarbij de culturele en architectonische hoogtepunten van de stad aan u voorbij trekken. Ook kunt u vandaag de 365 m hoge televisietoren bezoeken. Met de lift bereikt u het platform, dat u een mooi uitzicht over de stad geeft. Wilt u de laatste inkopen doen in Berlijn? Breng dan een bezoek aan warenhuis KaDeWe of de chique winkels van de Kurfürstendamm.

Dag 7: Afscheid
We nemen vandaag afscheid van ons hotel en rijden met mooie herinneringen terug naar Nederland.
 

meerinfo.jpg 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2011 - 2022 Busreizenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel