15 daagse Scandinavië en de Noordkaap ( Kras )

Vorige Artikel 3 van 3
€ 1.574,00

Prijs vanaf € 1574,-

Busreis Scandinavië & de Noordkaap

Een magnifieke reis door Finland, Zweden en Noorwegen waarbij u uitgebreid kunt genieten van het vele natuurschoon. Immers, u komt in streken waar de zon ’s zomers niet onder gaat! Hoogtepunt is ongetwijfeld de avondexcursie naar de Noordkaap. De ervaring om in de middernachtzon het noordelijkste puntje van Europa te bereiken, zult u nooit meer vergeten. Daarnaast maken spectaculaire bergen, gletsjers, groenblauwe fjorden, watervallen, rendieren die zo nu en dan de weg oversteken, kleurrijke vissersdorpjes en Lappen, die leven volgens oude tradities, deze reis absoluut bijzonder!

Vrijdag - Travemünde & Trelleborg

Via diverse opstapplaatsen gaan we op weg naar de Duitse stad Travemünde, vanwaar 
we de ferryovertocht naar het Trelleborg maken. Aan boord hoeft u zich allerminst te 
vervelen, want met een winkel, restaurants, casino en entertainment is de overtocht al 
volop vakantie! Overnachting aan boord in een binnenhut met stapelbed. Tegen een 
toeslag kunt u een buitenhut boeken. 

Zaterdag - Trelleborg - Stockholm - Turku

Langs de kust via Malmö en Helsingborg en het Vättern Meer naar de Zweedse hoofdstad Stockholm. Indien de tijd het toelaat, maken we voordat we aan boord gaan voor de ferryovertocht naar Finland nog een stadsrondrit door Stockholm. Deze Zweedse hoofdstad wordt ook wel het ‘Venetië van het Noorden’ genoemd. Niet vreemd want de stad ligt behalve op het vasteland ook op 14 eilanden omgeven door het Mälaren-meer en de Baltische Zee. In
de avond vertrekt onze ferry op weg naar het Finse Turku. Reisafstand ca. 660 km.

Zondag - Turku - Jyväskylä - Oulo

We doorkruisen het Land van Duizend Meren en bezoeken Jyväskylä, het culturele 
hart van Finland thuisbasis van de bekende architect Alvar Aalto. Eindbestemming 
van vandaag is Oulu. Reisafstand ca. 650 km.

Maandag - Rovaniemi - Sodankylä - Saariselkä

Op naar Rovaniemi, de woonplaats van de enige echte Kerstman. In het stadje bezoeken we indien de tijd het toelaat het Arcticum Museum, waar de Lapse cultuur en wildernis centraal staan. We rijden Rovaniemi nog maar net uit of we rijden de poolcirkel binnen (de geografische noordpool is nu nog ‘ slechts ’ 2600 km weg!). Is het hier in de winter een paar maanden achter elkaar donker, wij kunnen gelukkig genieten van bijna vierentwintig uur zon
per dag! Allereerst bezoeken we de Santa Claus Workshop Village. Hier kunt u met de kerstman op de foto en alvast uw kerstkaarten op de post doen. Via Sodankyl ä rijden we door onbewoonde wildernissen naar onze volgende overnachtingsplaats Saariselkä . Reisafstand ca. 480 km.

Dinsdag - Saariselkä - Honningsvåg - Noordkaap

Vandaag rijden we door het gebied waar in de zomer de zon de hele dag volledig boven de horizon blijft. In de ochtend brengen we een bezoek aan een Rendierfarm (niet inbegrepen, ca. € 20 per persoon). Hier kunt u zien hoe de 'Sami' (oftewel Lappen) vroeger leefden, woonden en werkten. Het voeren van de rendieren is toegestaan en vervolgens drinken we een kopje koffie in de tipi en wordt er in het Sami's voor ons gezongen. Aan het einde van deze excursie mag u oefenen met lasso-werpen. Na deze excursie rijden we dwars door Lapland en langs de Porsangerfjord naar de legendarische Noordkaap. Na het diner in het hotel staat dan ook een avondexcursie naar dit noordelijkste puntje van Europa op het programma. Vanaf het 300 m hoge plateau heeft u een schitterend panorama over de Arctische Oceaan en kunt u genieten van de middernachtszon. Een onvergetelijke ervaring! Als herinnering krijgt u het prachtige Noordkaap-certificaat uitgereikt. Reisafstand ca. 425 km.

Woensdag - Honningsvåg - Alta - Tromsø

Door de toendra-achtige regio Sennaland rijden we naar het beschut gelegen vissersplaatsje 
Alta, waar duizenden prehistorische rotstekeningen gevonden zijn. We volgen de kustlijn en 
aanschouwen daarbij besneeuwde bergtoppen en prachtige fjorden. In Olderdalen nemen we 
twee keer de ferry voor de korte overtocht naar Breivikeidiet. De dag eindigt in de kleurrijke 
vissersplaats Tromsø , met de bijzondere ijskathedraal. Reisafstand ca. 500 km.

Donderdag - Tromsø

Een vrije dag om Troms ø op eigen gelegenheid te verkennen. Het Poolmuseum is een aanrader, maar ook het centrum met de kleurige woningen en pakhuizen is de moeite waard. Of neemt u het kabeltreintje naar de top van de Storsteinen, vanwaar u een weids zicht hebt op de stad? Ook een kijkje op het cruiseschip van de Hurtigruten behoort tot de mogelijkheden.

meerinfo.jpg

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2011 - 2021 Busreizenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel