6 daagse Lourdes - Hotel Acropolis ( Peter Langhout )

Vorige Artikel 5 van 5
€ 379,00

Vanaf  €  379,-

Beleef dit jaar een bijzondere busreis naar het bekende bedevaartsoord Lourdes, aan de voet van de Pyreneeën. Zie de bekendste bezienswaardigheden als de Basiliek van de Rozenkrans en de grot waar in 1858 de Maria-verschijning plaatsvond. Naast Lourdes nemen we u ook mee naar twee andere bedevaartsplaatsen in Frankrijk. We bezoeken Nevers, waar Bernadette Soubirous opgebaard is, en het prachtig gelegen Rocamadour.

Programma

Maandag
U wordt door onze bus op uw opstapplaats opgehaald. Na ontvangst met koffie en gebak op ons wisselpunt rijden we naar midden-Frankrijk, waar we dineren en overnachten. Uiteraard stoppen we onderweg om de benen te strekken en voor de lunch (excl.).


Dinsdag - klooster Nevers
Na het ontbijt gaan we naar Nevers voor een bezoek aan het klooster St. Gildard. Bernadette Soubirous ging in 1866 vanuit Lourdes naar Nevers en heeft er de laatste 13 jaar van haar leven gewoond. In het klooster is ze ook gestorven. In de kapel staat een glazen schrijn met haar opgebaarde lichaam. Tegen het begin van de avond bereiken we ons hotel in Lourdes.


Woensdag - Lourdes
Vandaag gaan we met een gids de bezienswaardigheden van Lourdes bekijken. Lourdes is het bekendste bedevaartsoord van Europa en trekt jaarlijks 5 miljoen bezoekers uit 130 landen. Zij komen o.a. om de Boulevard de la Grotte, de Ponte St. Michel en de Basiliek van de Rozenkrans te bezichtigen. Het jaar 2008 was een belangrijk jaar, toen was het 150 jaar geleden dat de heilige Maria aan Bernadette Soubirous verscheen. `s Middags gaan we naar het museum van Lourdes waar u kunt zien hoe het leven er in 1858 aan toeging.


Donderdag - vrije dag Lourdes
Vandaag laten we het programma aan uzelf over. Voor museumliefhebbers zijn er diverse interessante musea. Een aanrader is ook de kabelbaan Pic du Jer. Vanaf 1.000 meter hoogte heeft u een prachtig uitzicht op Lourdes, Pau en de Pyreneeën.


Vrijdag - Rocamadour
We verlaten Lourdes en gaan op weg naar ons overnachtingshotel. Onderweg brengen we nog een bezoek van ca. 1,5 uur aan Rocamadour, na Lourdes één van de bekendste bedevaartsoorden van Frankrijk. Vanuit het stadje heeft u een schitterend uitzicht op de burcht en de bergen. Aan het eind van de middag arriveren we bij ons overnachtingshotel voor het diner.


Zaterdag
Na het ontbijt reizen we terug naar Nederland. Aan het eind van de middag bereiken we het wisselpunt waar u tijdens een diner afscheid kunt nemen van uw reisgenoten. Na het diner brengen de servicelijnen u terug naar uw opstapplaats.

meerinfo.jpg

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2011 - 2021 Busreizenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel