14 daagse busrondreis Roemenië

Vorige Artikel 3 van 5 Volgende
€ 899,00

Prijs vanaf € 899,00

Culturele hoogtepunten van Roemenië
Met Nederlandssprekende begeleiding dag 3 t/m 12

Geen ander land in Oost-Europa heeft zoveel variatie aan cultuur en landschap als Roemenië, en dat gaat u zelf ervaren! U bezichtigt middeleeuwse burchten, mooie steden met karakteristieke architectuur, de hoofdstad Boekarest, een aantal legendarische forten en kastelen op fascinerend mooie locaties, maar ook authentieke houten kerken en unieke religieuze fresco’s in het noorden. De Karpaten, de glooiende landschappen en de Donaudelta zijn niet missen tijdens zo’n reis.

Dag 1: Duitsland

Vertrek naar het overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.

Dag 2: Oostenrijk en Hongarije

Via Oostenrijk bereiken we Hongarije. Overnachting nabij Boedapest, de Hongaarse hoofdstad.

Dag 3: Naar Sighetul Marmatiei

Aankomst in Roemenië. Bij de grens ontmoeten we onze lokale gids/reisleider die gedurende de rondreis door Roemenië  bij de groep blijft. Vervolg van de route naar Sighetul Marmatiei (1 nacht) in Maramures, een provincie waar de mensen nog steeds vol trots de traditionele klederdracht dragen.

Dag 4: Dagje Maramures

Bijzonder bezoek aan het unieke Vrolijke Kerkhof in Sapanta. Er zijn meer dan 300 houten kruizen in bonte kleuren met daarop een geestelijke tekst over de levensloop van de overledene met een tintje zelfspot. Aansluitend bezoek aan het klooster Brasana. Bezoek aan de houten kerk in Bogdan Voda, karakteristiek voor de provincie Maramures. Later komen we in Bucovina aan, de meest spirituele regio van Roemenië. Overnachting nabij Suceava (1 nacht).  

Dag 5: Kloostertour en UNESCO - Werelderfgoed

Bezoek aan het klooster Moldovita met zijn prachtige muurschilderingen. Later bezoek aan het klooster Sucevita met zijn bijzonder museum. Aansluitend bereiken we het klooster Voroneþ, bekend als de ”Sixtijnse Kapel van het Oosten”, met unieke buitenmuurschilderingen in het Voroneþ -blauw. Overnachting in Piatra Neamt (1 nacht).

Dag 6: Van Piatra Neamt naar Tulcea

Bezoek aan Piatra Neamt, ooit de hoofdstad van de provincie Moldavië. Hier ziet u naast oude historische gebouwen ook de houten synagoge Bal Shem Tov. Later passeren we de wijnregio Vrancea op weg naar Tulcea, de zogenaamde “Poort tot de Donaudelta” (2 nachten).

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2011 - 2021 Busreizenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel