Excursiereis 8 dagen Weimar, Leipzig en Dresden (effeweg)

Artikel 1 van 2 Volgende
€ 359,00

Geniet van prachtige Duitse steden en indrukwekkende natuurlandschappen! Tijdens deze reis brengen we onder andere een bezoek aan Dresden, een prachtige barokstad in Saksen. Ook maken we kennis met Leipzig, een muziekstad die nauw verbonden is met Johann Sebastian Bach en andere grote musici als Felix Mendelssohn en Robert Schumann. Tevens maken we kennis met Weimar, een ware trekpleister voor toeristen. Het is door UNESCO uitgeroepen tot het werelderfgoed.

Prijs vanaf € 359,-

 

Programma

Dag 1 Heenreis

Vanaf onze verzamelplaats rijden we naar Altenburg. Tegen het eind van de middag arriveren we in het hotel waar u wordt ontvangen met een welkomstdrankje.
 

Dag 2 Weimar

Vandaag brengen we een bezoek aan Weimar, een ware trekpleister voor toeristen. Het is door UNESCO uitgeroepen tot het werelderfgoed ‘Klassiek Weimar’. Bezienswaardigheden zijn het Goethe huis en het Nationaal Theater. U kunt een heerlijke wandeling maken in het Park an der Ilm dat midden in de stad ligt. Hierna keren we terug naar het hotel.
 

Dag 3 Zwickau

Na het ontbijt vertrekken we richting het Oost-Duitse stadje Zwickau, voornamelijk bekend vanwege de fabricage van de Trabant. Tevens is dit de geboorteplaats van de componist Robert Schumann. In Zwickau kunt u het gereconstrueerde geboortehuis van de componist bezoeken en u kunt alles te weten komen over de August-Horch, de voorloper van de Audi, in het August-Horch museum.
 

Dag 4 Leipzig en Naumburg

In de ochtend vertrekken we richting Leipzig. Onder leiding van een gids maakt u een stadsrondrit en stadswandeling. U ziet onder andere de opera, het oude raadhuis en de laatgotische Thomaskirche. De internationale roem van Leipzig als muziekstad is nauw verbonden met Johann Sebastian Bach en andere grote musici als Felix Mendelssohn en Robert Schumann. Modern en talrijk zijn hier de theaters en de jazzkelders. Na de stadstour wordt het winkelcentrum ‘Hauptbahnhof’ aangedaan: een modern winkelcentrum waar u kunt winkelen en lunchen. Na de middag gaan we de historische, gedeeltelijk ommuurde stad Naumburg bezoeken. In Naumburg kunt u onder andere de prachtige Dom bezichtigen.
 

Dag 5 Altenburg

Vandaag gaan we Altenburg ontdekken. Allereerst ziet u het kasteel van Altenburg, ooit was dit het verblijf van de hertog van Saksen-Altenburg. Vandaag de dag is het speelkaartenmuseum in dit kasteel gevestigd. Vervolgens
bezoeken we Altenburger Destille, een likeurdestilleerderij waar de bekende ‘Altenburger Klarer’ gefabriceerd wordt. Aansluitend heeft u vrije tijd om Altenburg op eigen gelegenheid te verkennen.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2011 - 2020 Busreizenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel