19 daagse Mysterie van de Middernachtzon ( Pelikaan )

Vorige Artikel 2 van 3 Volgende
€ 1.899,00

Prijs vanaf € 1899,00

Een onvergetelijke reis van uitersten! Geniet met volle teugen van de ongerepte natuur, de uitgestrekte bossen en de ruige fjordenkust maar ook de prachtige, levendige steden. We ontmoeten de Lappen en hun kuddes rendieren en komen op de Noordkaap. Hier lijkt de wereld echt op te houden! De middernachtzon die de horizon nooit echt raakt, is een vergezicht om stil van te worden!

Dag 1: Vertrek
Vanaf verschillende opstapplaatsen rijden we naar de Duitse havenstad Kiel, waar we inschepen aan boord van Stena Line. We overnachten aan boord.
Dag 2: Koninklijk paleis
`s Ochtends arriveren we in Göteborg, de grootste havenstad van Zweden. We rijden naar de hoofdstad van Noorwegen, Oslo. Samen met onze gids maken we een uitgebreide stadsrondrit. Zo zien we het beroemde Vigeland beeldenpark, het Rådhus en het Koninklijk Paleis.
Dag 3: Openluchtmuseum Maihaugen
Via Hamar, gelegen aan het Mjøsameer, rijden we naar Lillehammer voor een bezoek aan het openluchtmuseum Maihaugen. Hier ziet u hoe de Noren door de eeuwen heen leefden.
Dag 4: Vikingstad
Vandaag rijden we een schitterende route dwars door het rijk van Peer Gynt. Eén van de mooiste gebieden van Noorwegen, vernoemd naar de legendarische volksheld van de beroemde Noorse toneelschrijver Henrik Ibsen. Via het indrukwekkende Gudbrandsdal en Dovrefjell Nationaal Park gaan we naar de Vikingstad Trondheim.
Dag 5: Doorreis
Na een vroeg ontbijt vervolgen we onze weg naar Mo-i-Rana waar we overnachten.
Dag 6: Poolcirkel
We doorkruisen het bekende Salt-gebergte waar we de Poolcirkel oversteken. Een bijzonder moment! Een bezoek aan het poolcirkelcentrum ontbreekt uiteraard niet. Via een indrukwekkend landschap van fjorden en een korte overtocht bereiken we de prachtige eilandengroep Lofoten.
Dag 7: Authentiek vissersdorp
Vandaag een vrije dag in de stad Svolvaer of u kunt meegaan met een schitterende tocht over de Lofoten. We rijden naar het vissersdorp Nusfjord met haar typische authentieke rode huizen waar we lunchen en zien het Vikingmuseum Lofotr in Borg (facultatief, € 59,00 p.p.).
Dag 8: Spectaculaire watervallen
Vandaag verlaten we de Lofoten en rijden we terug naar het vasteland via Hinnoya en de Tjelsundbrug. In Maselvadal maken we een fotostop bij de spectaculaire watervallen.
Dag 9: Nog noorderlijker
Na het ontbijt vervolgen we onze route langs één van de mooiste fjorden van Noorwegen: de Lyngefjord. Via Odendalen met een prachtig uitzicht op de Lyngsalpen, een bizar onder gletsjers bedolven gebergte dat aan de overkant van het fjord uit het water verrijst, bereiken we het natuurpark Nord Reisa. Een prachtige route via een aantal passen met adembenemende uitzichten komen we aan bij de Altafjorden. Verder naar Alta, de grootste plaats in de provincie Finnmark.
Dag 10: Het mysterie
In de ochtend bezoeken we het door de UNESCO beschermde Alta-museum met haar fameuze rotstekeningen. Via een route die ons door een toendralandschap leidt, komen we aan in Repvåg, waar we inchecken bij een typisch Noorse accommodatie. Na het diner beginnen we aan het laatste stukje naar de Noordkaap. Op tijd komen we aan op het Noordkaapplateau waar u bij helder weer de indrukwekkende middernachtzon kunt aanschouwen. Een vergezicht om nooit meer te vergeten!
Dag 11: Rendierenweg
Vandaag verlaten we Noorwegen en maken we kennis met Finland. Via het Porsangerfjord en de plaats Karasjok rijden we de bekende rendierenweg naar het Samenmuseum. Een mooi museum waar u een goede indruk krijgt van de leefomstandigheden van de Samen in Lapland. Overnachting in Saariselkä.
Dag 12: Santa Claus Village
We vervolgen onze weg naar de hoofdstad van Lapland, Rovaniemi, waar we drie nachten verblijven. Onderweg bezoeken we Santa Claus Village, het dorp van de Kerstman! Hier kunt u de Kerstman ontmoeten en alvast uw kerstkaarten versturen.
Dag 13: Vrije dag
Geniet van een heerlijke vrije dag. Neem een kijkje in de levendige winkelstraat en slaag voor een leuk souvenir of ga naar het museum Artikum, een boeiend museum over de cultuur en geschiedenis van het Noorden.
Dag 14: Traditionele rendierenfarm
Vandaag kunt u in Rovaniemi blijven of meegaan met een excursie naar een traditionele rendierenfarm. Met een traditionele boot varen we over de rivier Kemi. U maakt kennis met de rendieren en het leven op de boerderij. (facultatief, € 59,00 p.p.).
Dag 15: Lokale markt
We rijden verder zuidwaarts naar de havenstad Oulu waar we een gezellige plaatselijke markt bezoeken. We vervolgen onze route tot Jyväskylä.
Dag 16: Helsinki
Na een vroeg ontbijt rijden we naar Helsinki, de hoofdstad van Finland. We maken een uitgebreide stadsrondrit onder leiding van onze gids. We zien de Dom, het stadhuis, de ijsbrekers en het Sibeliuspark. `s Middags schepen we in aan boord van de Viking Line voor de nachtafvaart naar Stockholm.
Dag 17: Oude stadsdeel
In de ochtend komen we aan in Stockholm waar we onze gids ontmoeten. Samen bezoeken we o.a. het oude stadsdeel Gamla Stan en, bij voldoende belangstelling, het bijzondere stadhuis. `s Middags kunt u op eigen gelegenheid Stockholm verkennen. Een bezoek aan het Vasamuseum mag u zeker niet overslaan! Overnachting nabij Stockholm.
Dag 18: Kleurige houten huizen
We rijden een mooie route naar het Vätternmeer en zien Gränna, een Zweeds dorpje dat bekend staat om haar kleurige houten huizen, felle zuurstokken en heerlijke peren. In Göteborg gaan we aan boord van Stena Line voor de nachtafvaart naar Kiel.
Dag 19: Afscheid
Na aankomst in Kiel vangen we de terugreis naar Nederland aan. U zult in gedachten terugkijken op de unieke ervaringen tijdens deze bijzondere rondreis.

meerinfo.jpg

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2011 - 2021 Busreizenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel