8 daagse Single Reis Fietsen in Kent (kras)

Artikel 1 van 1
€ 651,00

Fietsen in Kent - kastelen, kerken en knusse pubs
Prijs vanaf € 651,00

Deze heerlijke nieuwe singlereis voert ons op de pedalen door het graafschap Kent. Hier is het heerlijk rondtoeren door het verrassend interessante landschap. De fraaie tochten, die we onder leiding van onze meefietsende reisleiding maken, voeren langs schilderachtige dorpjes met mooie 'country houses' en knusse pubs en natuurlijk de prachtige tuinen, waar Kent bekend om staat. Onze verblijfsplaats is Canterbury; een middeleeuws aandoend stadje met hobbelige straatjes waaraan de typisch Engelse vakwerkhuizen staan. Aan de noordzijde van Canterbury ligt de bekende University of Kent. Omdat de studentenverblijven gedurende de zomermaanden leegstaan, worden de kamers in juli en augustus aangeboden als vakantieverblijf en dat biedt de unieke mogelijkheid om relatief voordelig deze prachtige streek in hartje hoogseizoen te ontdekken!

 

Dag 1 - Heenreis naar Canterbury

Vanuit het Centraal Station in Breda (vertrek 09.45) rijden we via België naar Duinkerke in Frankrijk. HIer gaan we aan boord voor een korte overtocht naar Dover. Bij het naderen van Dover zien we de witte krijtrotsen die zo typisch zijn voor de kust van Engeland, uit zee oprijzen. We rijden door naar onze verblijfsplaats; Canterbury. Na het inchecken worden de fietsen uitgedeeld en als iedereen zich heeft opgefrist, schuiven we gezellig samen aan tafel voor ons eerste diner.

Dag 2 - Fietstocht Faversham - Herne Bay (ca. 45 km / 4,5 uur)

Na het ontbijt gaan we op pad voor onze eerste fietstocht. Een fraaie route voert ons naar de het sfeervolle en historische plaatsje Faversham, waar zelfs Romeinse opgravingen te vinden zijn. Stap zeker even van de fiets voor een bezoek aan Abbey Street dat door velen bestempeld wordt als ‘de mooiste middeleeuwse straat van Groot-Brittannië'. Daarna rijden we verder naar het plaatsje Herne Bay. Deze badplaats is gelegen aan de zuidoever van de trechtermond van de Thames en is getooid met een markante vuur-/klokkentoren. De Reculver Towers vormen het spookachtige skelet van een vroegmiddeleeuwse kerk, die op hun beurt op de ruïnes van een castrum staan, een Romeins fort. Op het lange kiezelstrand van het vlakbij gelegen Whitstable staan overal vrolijk gekleurde strandhuisjes. Samen met het groene helmgras, het lichtgele zand en de blauwe zee lijkt het wel een ansichtkaart!

Dag 3 - Fietstocht Stelling Minnis (ca. 30 km / 3 uur)

In het prachtige gebied hoog op het Kent Downs plateau en dicht bij de oude Romeinse weg van Stone Street ligt Stelling Minnis. Het plaatsje staat vooral bekend om de fraai gerestaureerde houten wind molen. Neem hier vooral een kijkje en bezoek zeker ook het bijbehorende molenmuseum. Uitgekeken? Strijk gerust neer in een pub voor de lunch . Daarna fietsen we weer verder door het natuurgebied waar r underen zijn ingezet om de natuurlijk plantengroei te herstellen en behouden. Op deze manier is een uniek landschap ontstaan met een grote diversiteit aan planten zoals heide , harebell en de westerse gaspeldoorn .

Dag 4 - Fietstocht Merengebied Grove Ferry (ca. 33 km / 3,5 uur)

Vandaag staat het merengebied van The Grove Ferry (vlakbij Upstreet) op het programma. Het in 1831 gebouwde gregoriaanse landgoed van Canterbury The Grove Ferry dankt zijn naam aan de veerboot die de rivier tegenover het gebouw overstak. In het weelderige groen van de bossages aan de kant van de meertjes, zijn tal van vogel- en andere diersoorten te spotten. Geen wonder dat vogelspotters 'gewapend' met verrekijker, zich graag laten verplaatsen door de fluisterbootjes die tochtjes over de meren maken.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2011 - 2020 Busreizenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel