4 daagse Royal Military Tattoo - Edinburgh (Kras)

Artikel 1 van 2 Volgende
€ 609,00

Dagprogramma

Busreis Edinburgh Taptoe

 

Beleef Edinburgh op het meest bruisende moment van het jaar! Elk jaar in augustus stromen duizenden liefhebbers van dans, muziek en theater samen in deze geliefde Schotse stad om de Military Tattoo bij te wonen. Dit spektakel wordt traditioneel gehouden op het plein voor het prachtig verlichte Edinburgh Castle. Over de smalle ophaalbrug komen drumbands en doedelzakspelers in vol ornaat uw kant op, begeleid door vaandelzwaaiers en dansers. Onvergetelijk! Uiteraard is uw entreekaart inbegrepen.

Donderdag - overtocht vanuit IJmuiden

U heeft de keuze uit diverse opstapplaatsen, waarvandaan de bus u naar IJmuiden brengt. Hier schepen we in de middag in op een luxe cruiseferry voor de overtocht naar Newcastle. Aan boord zult u zich allerminst vervelen, want de winkels, restaurants en het casino/bioscoop bieden genoeg mogelijkheden tot ontspanning. U overnacht in een binnenhut met stapelbed.

Vrijdag - Edinburgh

In de vroege ochtend legt de cruiseferry aan in Newcastle. Nadat u de gelegenheid heeft gehad om te ontbijten, rijden we langs de kust naar Edinburgh. Even na het middaguur komen we aan in de stad. Vrije tijd om te lunchen en voor een kennismaking met de stad. De 'Old Town' laat zich het beste typeren als een sfeervol doolhof van straatjes, historische panden, pubs en romantische laantjes. Hoog boven de stad torent Edinburgh Castle uit, een ware vesting waar zich o.a. ook de Schotse kroonjuwelen bevinden. Na de stadstour rijden we naar het hotel, waar we inchecken en u de gelegenheid heeft om u op te frissen, alvorens we terugkeren naar Edinburgh voor de Taptoe.

 

Edinburgh Taptoe

In de vroege avond gaan we richting de manifestatie. We zijn ruim op tijd, zodat u alvast kunt genieten van de gezelligheid rondom het kasteel en een hapje kunt eten. Als de zon ondergaat en schijnwerpers het Edinburgh Kasteel verlichten, is het tijd voor hét hoogtepunt van deze reis: de Taptoe. Meer dan 30 landen nemen deel aan dit festijn, dat ruim 220.000 bezoekers uit alle werelddelen trekt. Drumbands die over de ophaalbrug komen gemarcheerd, doedelzakspelers met kilten in alle kleuren, vaandelzwaaiers... er valt zoveel te zien! Ook diverse buitenlandse militaire korpsen maken hun opwachting in de Taptoe. Een eerbetoon aan de militairen die zich inzetten tijdens vredesmissies waar ook ter wereld. Het meest indrukwekkende moment is toch wel als de 'Lone Piper' zijn solo speelt, bovenop de kantelen van het kasteel. Een echt kippenvelmoment, waarbij ook menigeen een traantje wegpinkt. De Taptoe wordt traditioneel afgesloten met een groots vuurwerk.

Zaterdag - Edinburgh

In de ochtend heeft u nog wat uurtjes de tijd om in Edinburgh rond te kijken of te winkelen. Ook een rondleiding bij de Scotch Whisky Experience is een populaire activiteit. Rond 11.30 uur rijden we terug naar Newcastle, waarbij we onderweg een lunchstop maken. Na inscheping op de cruiseferry kunt u gaan dineren in een van de restaurants aan boord. Van snack tot buffet of toch liever luxe à la carte: er is voor ieder wat wils. Voor het vermaak zijn er 3 bars aan boord, waar u onder de vrolijke noten van live-muziek reisverhalen met elkaar uitwisselt, sportwedstrijden bekijkt of geniet van het uitzicht. U overnacht wederom in een binnenhut met stapelbed.

Zondag - aankomst IJmuiden

Om 09.30 uur aankomst in IJmuiden. Aansluitend wordt u teruggebracht naar uw opstapplaats.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2011 - 2022 Busreizenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel