8 daagse In de voetstappen van Bernadette (Oad)

Artikel 1 van 5 Volgende
€ 599,00

Busreis Lourdes

In 1858 verscheen aan de toen veertienjarige Bernadette Soubirous achttien keer een in het wit geklede vrouwengestalte. Dit gebeurde in de grot van Massabielle. Zij noemde zich ‘Onbevlekte Ontvangenis’. In 1862 bevestigde de bisschop van Tarbes het bovennatuurlijk gebeuren en begon de grote trek van bedevaartgangers naar deze plaats in de Pyreneeën! Van 8 december 2015 t/m 20 november 2016 is uitgeroepen tot Heilig Jaar van Barmhartigheid. 

Spoedig verrees op de Massabielle een kerk en enkele tientallen jaren later werd 20 meter lager een 
tweede gebouwd. Pas vijftig jaar geleden kwam een ondergrondse kerk gereed. Lourdes groeide uit tot de drukst bezochte Maria bedevaartplaats ter wereld. Er komen per jaar gemiddeld vijf 
miljoen bezoekers. Het oude stadsdeel ligt aan de voet van een middeleeuwse burcht. De stroom 
van gelovigen nam steeds meer toe naarmate er opzienbarende genezingen plaatsvonden. Lourdes 
is voor veel Oad-gasten méér dan zomaar een vakantiebestemming. Tijdens deze reis nemen we deel aan de plechtigheden die bij Lourdes horen. Op de heenreis brengen we ook een bezoek aan Nevers, waar het (intacte) lichaam van Bernadette opgebaard ligt. Uiteraard maken we tijdens deze reis ook kennis met de omgeving. Zo maken we onder leiding van onze chauffeur ook een wandeling door het oude centrum van Lourdes. Op deze manier leert u ook het stadje kennen waar we verblijven. Uiteraard brengen we ook een bezoek aan de prachtige natuur van de Pyreneeën. U leest het: een zeer bijzondere reis in een schitterende omgeving!

Hoogtepunten

- Stadsrondrit Parijs 
- Prachtige route door de Dordogne 
- Sacramentsprocessie 
- Kaarsenprocessie 
- Kruisweg 
- Stadswandeling Oud-Lourdes 
- Natuurtocht Pyreneeën 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2011 - 2021 Busreizenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel