16 dagen Spanje & Portugal ( Kras )

Vorige Artikel 11 van 23 Volgende
€ 999,00

Rondreis Spanje en Portugal incl. ontbijt, 12 diners en excursies naar o.a. Salamanca, Porto, Ovar, Coimbra, Lissabon, Madrid en Burgos

Dáárom boekt u deze reis bij KRAS.NL:

• met deskundige Nederlandssprekende reisleiding
• al jaren één van onze populairste rondreizen, langs vele hoogtepunten
• in Lissabon verblijf in een hotel in hartje stad

Reisprogramma
Maak dit zomerseizoen kennis met de talrijke natuur- en cultuurschatten van Spanje en Portugal! Over hoogvlaktes, langs bergketens, door woeste land schappen en groene rivierdalen voeren wij u naar karakteristieke Zuid-Europese dorpjes en glorierijke steden. Dwalen door smalle straatjes en over pleinen waar de lokale bevolking samendromt om het leven van alle dag te bespreken. Proeven van portwijnen en de unieke sfeer van elk prachtig plaatsje… dat wordt uitgebreid genieten van het schitterende Iberische schiereiland! En dat onder begeleiding van een uitstekende Nederlandssprekende reisleider!

Dag 1 - naar Midden-Frankrijk
Via diverse opstapplaatsen en het wisselpunt in Asten rijden we naar de omgeving van het Franse Tours voor het diner en de overnachting.

Dag 2 - verder naar Noord-Spanje
De reis gaat verder richting het Spaanse land. Eindbestemming van vandaag is een hotel in de omgeving van de chique badplaats San Sebastián, gelegen aan de noordkust van Spanje. San Sebastián is een plaats met een koninklijk verleden, want Koningin Isabella II kwam hier vanaf 1845 op aanraden van haar dokters (zij had huidproblemen) in de zee baden. Ook koningin María Cristina droeg bij aan de Koninklijke uitstraling van San Sebastián; zij liet hier omstreeks 1893 in het midden van de mooie baai het Miramar paleis bouwen. De badplaats was bovendien uitermate geliefd bij het Spaanse hof, die hier menig zomer doorbracht.

Dag 3 - Valladolid en Salamanca
Op weg naar Salamanca pauzeren we in Valladolid. Hier bevinden zich een deel van de mooiste Spaanse renaissancistische bouwkunst. Het is de hoofdstad van de provincie en gelegen aan de rivier de Pisuerga. U vindt er de oudste universiteit van Spanje, uit de 14e eeuw. Na dit bezoek verder naar Salamanca, één van de mooiste Renaissan­ce­ste­den van Europa. In het verleden hebben velen hun stem­pel op Salamanca gedrukt, maar vandaag de dag zijn het de studenten die het straatbeeld overheersen. Vanaf het prachtige Plaza Mayor waaieren de leuke straatjes uit langs kerken, paleizen, kloosters en torens. De vele oude universiteitsgebouwen, de universiteit werd in de 13e eeuw gesticht en telde in de 16e eeuw meer dan 10.000 studenten, zijn rijkelijk versierd en zijn een lust voor het oog. In de omgeving van deze universiteitsstad brengen we de nacht door.

Dag 4 - Ovar
Via Ciudad Rodrigo, een aangenaam plaatsje nabij de Portugese grens, gaat de reis verder naar Ovar, gelegen temidden van binnenwateren. Hier verblijven we de komende 4 nachten.

Dag 5 - Porto
Aandacht voor Porto, de tweede stad van Portugal. Deze stad geniet vooral bekendheid door de lekkere portwijn. In de oude volkswijk Ribeira, met wapperend wasgoed, gevels met tegeltjes en smalle steegjes, geniet u van het leven van alle dag en proeft u de sfeer van het rijke verleden. Dit historische centrum staat zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Dag 6 - vrije dag
Een vrije dag die u naar eigen wens in kunt delen. Bekijk de kleurrijke gevels van Ovar en proef de pão-de-ló, het lekkere biscuitgebak dat hier gemaakt wordt. Per openbaar vervoer kunt u op eigen gelegenheid naar de kust voor een fijne stranddag of naar Aveiro, een bedrijvig haven- en vissersstadje dat wel wat weg heeft van Delft. In de kanalen weerspiegelen fraaie patriciërshuizen.

Dag 7 - Braga en Guimarães
We rijden naar het statige Braga, met het heiligdom `Bom Jesus do Monte`, te bereiken via de steile Heilige Weg en vervolgens via de zeer imposante trap Escadaria. Vervolgens verder naar Guimarães, met o.a. het Castelo de São Miguel en leuke smalle straatjes in het fraaie oude centrum.

Dag 8 - Coimbra en Fátima
Via de geliefde universiteitsstad Coimbra, met een mooi oud centrum dat trapsgewijs is aangelegd en schilderachtig is gelegen boven de Rio Mondego, reizen we naar de wereldberoemde bedevaartplaats Fátima. In de omgeving van deze plaats brengen we de nacht door.

Dag 9 - Óbidos
Vandaag bezoeken we Óbidos, één van de mooiste laatmiddeleeuwse stadjes van Europa. In het beeldschone plaatsje, geheel door stadmuren omringd, zijn de 14e-eeuwse stadspoorten, de kapellen en een kasteel te zien. Verder is het leuk dolen door de kronkelende straatjes en langs witte huisjes. De komende 3 nachten verblijven we in het centrum van Lissabon.

Dag 10 en 11 - Lissabon
We verblijven in een hotel in het centrum van Lissabon, zodat we er gemakkelijk op uit kunt trekken om deze mooie hoofdstad te bewonderen. Lissabon, gelegen aan de rivier de Taag, biedt een keur aan bezienswaardigheden. Hoogtepunten zijn onder andere de ruïnes van het São Jorge kasteel (vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over de stad en de Taag) en de Toren van Belém. Deze toren doemt statig uit het water op en fungeerde vroeger als gevangenis. We brengen ook zeker een bezoek aan het Jerónimos-klooster, zonder twijfel één van de mooiste kloosters van Europa. Het schitterende beeldhouwwerk van de kloostergangen dateert uit de Renaissance en de Gotiek. De middeleeuwse volkswijk Alfama, waar het straatbeeld wordt gekenmerkt door kleine trammetjes en intieme restaurantjes is heerlijk om doorheen te struinen.

Dag 12 - Mérida
Afscheid van Portugal! Op weg naar Madrid maken we een stop in Mérida. De Romeinse bouwwerken van deze stad zijn door de UNESCO tot erfgoed benoemd en het bezichtigen meer dan waard.

Dag 13 - Madrid
Een hele dag in het charmante Madrid. Madrid, van oorsprong een Moorse nederzetting uit de negende eeuw, is vandaag de dag een moderne en dynamische stad met veel charme, die bovendien beschikt over een uitgebreid aantal bezienswaardigheden. Daarnaast heeft de stad een aantal mooie pleinen en ruime boulevards. Rondom de Plaza de la Paja zijn bijvoorbeeld nog veel middeleeuwse elementen te ontdekken. Het traditionele centrum van de stad, ‘Madrid de los Austrias’, dateert uit de Gouden Eeuw. We maken vandaag een stadstour langs o.a. de beroemde Plaza Mayor, beslist één van de mooiste pleinen van Spanje met prachtige zuilengalerijen. Op dit plein speelt het dagelijkse leven zich af. Mannen lopen er rondjes, pratend over het leven en studenten pikken een terrasje. Heerlijk om hier even te ontspannen. We bezoeken tevens het wereldberoemde Prado Museum en het mooie Koninklijk Paleis.

Dag 14 - Burgos
We rijden verder naar Burgos, de voormalige hoofdstad van Oud-Castilië. Burgos is bekend om zijn heldhaftige krijger ’El Cid’, die in de middeleeuwen tegen de Moorse overheersers vocht. De stad is rijk aan bezienswaardigheden, waaronder de met torentjes en beelden versierde Arco de Santa María, het 15e-eeuwse paleis Casa del Cordón en de kathedraal. De fameuze kathedraal is een mengelmoesje van bouwstijlen. Iedere keer als de bisschoppen van de stad op reis gingen naar het buitenland, werden zij geïnspireerd door de kathedralen aldaar en lieten in die stijl hun eigen kathedraal verbouwen/uitbreiden. De dag eindigt in de omgeving van San Sebastián. Hier brengen we de nacht door.

Dag 15 en 16 - terugreis
We aanvaarden de terugreis naar Nederland, met wederom onderweg een overnachting in de omgeving van Tours. Op de 16e dag nemen we op het centrale wisselpunt in Asten tijdens een koffietafel afscheid van elkaar. U wordt teruggebracht naar uw opstapplaats.

meerinfo.jpg

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
 • De Jong Intra vakanties
 • Peter Langhout
 • GOGO
 • Sunweb
 • Effeweg
 • Pelikaan Reizen
 • beachmasters
 • kras.nl
 • Solmar Tours
 • Van Ham Reizen
 • Oad Reizen
 • Gofun
 • Stip Reizen
© 2011 - 2020 Busreizenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel