Bloemenrivièra, Italië (Ligurië)

De Italiaanse bloemenriviera (Liguria) is de prachtige, groene kuststrook ten oosten en westen van de havenplaats Genua. Men kan deze streek in twee delen splitsen. De westelijke kustlijn, de Riviera di Ponente is een smalle kustvlakte die zich uitstrekt van Genua tot aan de Franse grens. De oostelijke kustlijn, aan de andere kant van Genua, kenmerkt zich door zijn woestere landschap. Hier ziet men vaak imposante rotspartijen en kiezelstranden direct aan zee. Het is een kust met kleine vissersdorpjes tussen steile kliffen en steile bergen. 

De bloemenriviera is ook bekend vanwege de vele aantrekkelijke (Engelse) palazzi langs de kust. Ze kenmerken zich door de lichte pastelkleuren en prachtige ornamenten. Vanwege het aangename klimaat aan de bloemenriviera vestigen zich rond 1850 /1900 de eerste Engelse en Duitse welgestelde om hier te overwinteren.

In het achterland van Ligurie woont 20% van de Ligurische bevolking en vind je veel middeleeuwse dorpen en kleine gehuchten met oorspronkelijke bebouwing, burchten en monumenten. Zij telt ongeveer 1.6 / 1,7 miljoen inwoners en is met 5420 vierkante km binnen Italië de op een na kleinste regio. Zij is sinds 1970 één van de twintig politiek autonome regio’s en heeft in totaal 4 provincie hoofdsteden. (Savona, Genua, La Spezia en Imperia).  

 • Excursiereis 10 dagen Italiaanse Bloemenrivièra en Côte d'Azur (effeweg)
  Excursiereis 10 dagen Italiaanse Bloemenrivièra en Côte d'Azur (effeweg)

  De prachtige Ligurische kust is het uitgangspunt van deze busreis. Dit gebied strekt zich uit van de chique badplaatsen Cannes en Nice aan de Franse Côte d’Azur, het kleine koninkrijk Monaco tot aan het Italiaanse Toscane. Het…

  € 549,00
 • 10 daagse Bloemenriviera (Solmar)
  10 daagse Bloemenriviera (Solmar)

  Prachtige reis naar het noordwesten van ItalieTen westen van de havenstad Genua strekt zich de “Riviera di Ponente” oftewel de Bloemenrivièra uit. Het is een zeer gezellig en levendig vakantiegebied met zeer veel historische…

  € 539,00
© 2011 - 2024 Busreizenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel