Vroeger waren Malgrat de Mar en Santa Susanna één grote stad die letterlijk en figuurlijk gevuld was met hordes toeristen. Het was ook niet te verwonderen dat er overal afval lag en dat de Spaanse mensen het meer dan beu waren. Tegenwoordig is Malgrat de Mar in twee verdeeld met aan de andere kant het splinternieuwe Santa Susanna.

Santa Susanna en Malgrat de Mar waren één grote stad

vakantiesantasusannaHet dorpje is volledig gerenoveerd en als je op de boulevard wandelt, merk je pas hoeveel dit dorpje vooruit gegaan is dankzij de moderniteit in Spanje. Je wandelt letterlijk en figuurlijk op een volledig nieuwe boulevard waar je niets zult vinden van afgeleefde, vieze gebouwen die op instorten staan.

In Santa Susanna zijn er weinig indrukwekkende bezienswaardigheden ten opzichte van de grote Spaanse steden, maar wat je wel in grote getale zult vinden, zijn de mooie strandbars waar je met één vinger op de knip wordt bediend door de vriendelijke Spaanse heren en meisjes.

Het enige echte oude stijl is het station dat gebleven is net op de grens met Malgrat de Mar en Santa Susanna. Het gebouw werd gebouwd in de 19de eeuw en is nu nog volledig intact.

Bezienswaardigheden Malgrat de Mar

In Malgrat de Mar daarentegen is er een bezienswaardigheid die volk trekt van over de hele wereld. De bekende Spaanse schilder Dali komt oorspronkelijk uit Malgrat de Mar vooraleer hij in Barcelona ging wonen met zij ouders. Het kasteel van Gala is het kasteel waarin hij geboren werd en is nog terug te vinden in perfecte, oorspronkelijke staat.

Het kasteel kan je bezoeken in de plaats Pubol en is meer dan één bezoekje waard. In het hele kasteel hangen werken van hem tentoongesteld en je kan er alles te weten komen over de beroemde Spaanse schilder.

 

 • Malgrat de Mar, Aquahotel Bella Playa*** ( De Jong Intra )
  Malgrat de Mar, Aquahotel Bella Playa*** ( De Jong Intra )

  Vanaf € 273

  Aquahotel Bella Playa

  Gezellig hotel met een goede ligging nabij het oude centrum.

  De ligging van Aquahotel Bella Playa
  Ca. 300 m van het centrum van Malgrat de Mar en ca. 300 m van het strand (via…

  € 273,00
 • 29 Hotels en appartementen (Solmar)
  29 Hotels en appartementen (Solmar)

  U kunt een keuze maken uit de volgende hotels:

  ∙ Hotel Papi
  ∙ Hotel Idalo Park
  ∙ Fergus Maripins
  ∙ Aquahotel Bella Playa
  ∙ Hotel Montemar Maritim
  ∙ Aquahotel Aquamarina
  ∙ Hotel Florida Park
  ∙ Hotel Rosa Nauta
  ∙…

  € 199,00
 • Busretour Malgrat ( Solmar )
  Busretour Malgrat ( Solmar )

  U kunt er ook voor kiezen om een busreis zonder accomodatie te reserveren. Alle prijzen zijn inclusief de Royal Class toeslag!Al onze bussen zijn standaard uitgerust met airco, dubbel glas, dvd, luchtvering en een dubbel…

  € 120,00
© 2011 - 2024 Busreizenwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel